• LIONS obDARovalnica ob 16-letnici Lions kluba Škofja Loka

  • TIC Trebnje in LK Trebnje ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni

  • Unikatna slastna božična darila

  • Oljke v lions oljčniku so tudi letos dobro obrodile

  • V ŠKOFJI LOKI SO GRADILI MOSTOVE MIRU IN PRIJATELJSTVA

  • Hofer v sodelovanju z Zvezo Lions klubov podprl vsedržavno pobudo »Defibrilatorje na ulice«

  • Lions klub Brežice ob evropskem dnevu oživljanja organizirali izobraževanje 9. razredov OŠ Brežice in OŠ Cerklje ob Krki o temeljnih postopkih oživljanja

  • OŠ Trebnje – prva OŠ, v kateri je učenje oživljanja del rednega šolskega programa

  • 3. Festival dežnikov

  • Metka Pavšič: Knjigo vendar preberem, ali naj rečem, da jo "prešlatam"?

06.12.2017

Lions klub Škofja Loka je v sodelovanju s škofjeloško Župnijsko Karitas z donacijo v višini 1.000 evrov razveselil 29 otrok iz socialno šibkih družin za nakup otroških čevljev. K donaciji sta prispevali tudi podjetji Eltip iz Škofje Loke, ki je darovalo 300 evrov, in Alpina iz Žirov, ki se je akciji pridružila z dodatnimi popusti. Ob tej priložnosti so otrokom namenili tudi igrače, ki jih je kot donacijo prejela Zveza Lions klubov Slovenije.

14.11.2017

Vsako leto 14. novembra praznujemo Svetovni dan sladkorne bolezni. Ta dan je rojstni dan Fredericka Bantinga, kanadskega znanstvenika, ki je skupaj s svojim mladim asistentom Charlesom Bestom, v laboratoriju izoliral beljakovino in jo kasneje poimenovano inzulin. Za ta dosežek je leta 1923 prejel tudi Nobelovo nagrado za medicino.

29.10.2017

Člani Leo kluba Slovenska Bistrica vas vabimo, da z nami zakorakate v čarobni, sladek ter dobrodelni december. Letos smo v zameno za donatorska sredstva pripravili sladke dobrote, ki ne bodo nasitile le vas, temveč vrnile nasmehe na otroške obraze, za trenutek odgnale skrbi staršev in napolnile marsikateri prazen trebušček.

04.11.2017

Februarja bo minilo že šest let odkar smo v Popetrah ob obisku mednarodnega predsednika Wing-Kun Tam-a otvorili Lions oljčnik, v katerem ima vsak od slovenskih Lions klubov svojo oljko. Letos so se tehtnice kljub slabšim obetom letine ustavile pri zavidljivih 100 kilogramih.

27.10.2017

Lions klub Škofja Loka je skupaj z Občino Škofja Loka v četrtek, 26. oktobra 2017, v Sokolskem domu v Škofji Loki organiziral odprtje razstave PLAKAT MIRU – BODOČNOST MIRU.

23.10.2017

Podjetje Hofer deluje trajnostno naravnano in družbeno odgovorno. Zaveda se, da s skupnimi močmi lahko dosežemo več in tako izboljšamo svet. Skladno s tem v sodelovanju z Zvezo Lions klubov podpira Iniciativo za AED, ki poteka pod imenom »Defibrilatorje na ulice«.

16.10.2017

Osnovna šola Trebnje bo prva osnovna šola v Sloveniji, ki bo učenje oživljanja že letos uvedla v redni šolski program. Pri tem ji bo v pomoč donacija Lions kluba Trebnje, ki je opremo za učenje oživljanja predal v skrb trebanjski osnovni šoli, uporabljale pa jo bodo tudi sosednje osnovne šole v Velikem Gabru, na Mirni, v Šentrupertu in Mokronogu.

07.10.2017

LK Celje Mozaik je že tretje leto zapored izvedel dobrodelni FESTIVAL DEŽNIKOV v centru Celja. Prireditev je bila to sončno soboto (07.10.2017) v središču mesta Celje.

05.10.2017

V oktobru obeležujemo Svetovni dan bele palice, pripomočka slepih in slabovidnih, ki jim v življenju omogoča večjo samostojnost. Lions klub Trbovlje je v ta namen 4. oktobra povabil Metko Pavšič, igralko in pevko, ki navdušuje gledalce z monodramo Vinka Moederndorferja Ničesar ne obžalujem. Predstava je bila na odru Delavskega doma Trbovlje, obiskovalci pa so bili nad njo navdušeni.